איגוד יוצאי לטביה ואסטוניה אירועים. חדשות. ארכיונים. קראו עלינו
עצרת הזיכרון של שנת 2022, נערכה ב -30.11.22, יום השנה ה-81 לאקציה הראשונה של גטו ריגה ולטבח ביער RUMBULA העצרת נערכה בהיכל יהדות ווהלין גבעתיים, בו שוכן בית הספר להוראת השואה של יד-ושם וצולמה במלואה בווידאו שיפורסם בסיום העריכה. העצרת הוקדשה השנה לחסידי אומות העולם – בראש ובראשונה לז'ניס ליפקה אשר הציל יחד עם עוזרים, מעל 50 יהודים.
אלפי תמונות מהארכיון ההיסטורי בשפיים מועלות בקצב מהיר לאתר האיגוד מתחילת 2020. ארכיון נוסף הוקם ,ביוזמתו של הבמאי וחבר האיגוד בוריס מפציר, המציג את תקומת היהדות בלטביה אחרי 1945 באמצעות תיעוד נישואין, הקמת המשפחות החדשות ולידת הילדים הראשונים. הארכיון אחרי 45' יבנה בעזרתכם. נא לחצו על הקישור למעלה לשליחת תמונות ומידע לארכיון אחרי 45' ולארכיון ההיסטורי .
"אצלנו" , כתב העת של איגוד יוצאי לטביה ואסטוניה. מדווח לחברים על פעילות האיגוד ועל הנעשה בקרב יוצאי לטביה בישראל ובעולם. הוא כתוב ומופק בשתי שפות - עברית ורוסית ומופץ בישראל, בלטביה ולידידי האיגוד בצפון אמריקה.

ברוכים הבאים לאתר של איגוד יוצאי לטביה ואסטוניה

עולים מלטביה ואסטוניה הגיעו לארץ ישראל החל מסוף המאה ה-19 והיו ממייסדי המושבות והקיבוצים הראשונים. עם התגברות זרם העולים (מ-1935 ואילך), הוקם אירגון וולונטרי על מנת לעזור לעולים החדשים. לאחר השואה, האירגון שם לעצמו מטרה לסייע לניצולים וכן לכל בני המשפחות שנותרו מאחורי "מסך הברזל" של ברית המועצות. ברבות השנים, האירגון הוולונטרי הפך לאיגוד המייצג את יוצאי לטביה ואסטוניה בישראל לדורותיהם. האיגוד דואג לעזור לבני הקהילה הזקוקים לכך, מארגן את עצרות הזכרון השנתיות, מארגן את מסעות "שורשים וזכרון" בלטביה ובאסטוניה המחברים בין הדורות ופעילויות נוספות בישראל.

בית האיגוד נמצא בבית החינוך המשותף "חוף השרון" בשפיים וכולל משרדים, ארכיון הסטורי עם אלפי פריטים ופינות עבודה למבקרים.

הארכיון המרכזי

ארכיון איגוד יוצאי לטביה ואסטוניה נמצא בבית החינוך בשפיים. בארכיון שלנו למעלה מ - 1,500 כותרים בשפות שונות וכן למעלה מ - 10,000 תמונות ומסמכים מלטביה ומאסטוניה. באמצעות צוות פעילים, כל המסמכים נסרקים וממוחשבים כדי שיהיו נגישים לכל באתר זה. ניתן לצפות ברשומות מתוך הארכיון באמצעות הקישור "קטלוג הארכיון ההסטורי בשפיים"
ביוזמת הבמאי והמתעד בוריס מפציר, האיגוד לקח על עצמו לתעד ויזואלית את הקמתה מחדש של קהילת יהודי לטביה אחרי השואה. משפחות שברשותן תמונות על החתונות הראשונות והילדים שנולדו, העבירו אלינו מידע חזותי חשוב זה. אנו מודים לכל המשפחות שהצטרפו לפרוייקט התיעוד ונשמח שנוספות יצטרפו. ניתן לצפות בתמונות באמצעות הקישור "ארכיון יהדות לטביה אחרי 1945"
בהתבסס על החומרים שנמצאים בארכיון שפיים וכאלה שנאספו על ידו, הקים מארק ריבק (ז"ל), את המוזיאון היהודי בטאלין ואת הארכיון המקוון של יהדות אסטוניה. מארק ריבק היה סגן יו"ר איגוד יוצאי לטביה ואסטוניה בישראל

נשמח על השתתפותכם בהקמת הארכיון הויזואלי
של יהדות לטביה אחרי 1945

להעלאת התמונות המשפחתיות שלכם לחצו כאן